JONATAN PENALBA. DE SOCA-REL.

El pròxim diumenge dia 28 d’octubre a les 19 h al Teatre Payà, Concert de Jonatan Penalba amb el seu disc De soca-rel.

Nascut l’any 1991 a l’Alcúdia (en la comarca valenciana de la Ribera Alta), aquest jove i precoç “cantaor” (als 5 anys ja cantava albaes) entrà a formar part del “Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent” abans de complir els 18 anys. La seua veu (“canta com els vells”, ha dit algú) ha estat educada per qui han estat els seus mestres: Pep Moreno (en el cas de les albaes) i la gran Victoria Sousa Victorieta (pel que fa al cant d’estil). Poc a poc Jonatan Penalba ha anat introduint-se també en el món del folk (el folk i el món dels grups de danses sempre han estat vasos comunicants) i són recordades les seues participacions en el “Cant al ras” (trobada de cant rural que se celebra a Massalfassar el tercer dissabte de maig des de l’any 1997) i les seues aparicions en concerts de Pep Gimeno Botifarra, que ha esdevingut una mena de padrí artístic. El 2017 entra en estudi per gravar el seu primer disc, De soca-rel, produït per Pere Ródenas (productor de diversos discos de Pep Gimeno Botifarra). Aquest treball consta de peces tradicionals poc conegudes pel gran públic, i clàssics contemporanis de la cançó en valencià.

Preu: 5 € platea/ 4 € amfiteatre

Venda anticipada d’entrades, a partir del dimarts 25 de setembre, en Buraudio (Escorredor, 58). De dilluns a divendres de 9 a 13 h i dimarts i dijous de 18 a 20 h. En les taquilles del teatre una hora abans de cada funció.

Hi hauran descomptes del 25% de l’import per a jubilats i pensionistes, titulars del carnet jove i membres de familia nombrosa (Ordenança Fiscal Ajuntament de Borriana BOP 151, 16 desembre 2014). Es prega presentar el document acreditatiu a l’hora d’obtenir el descompte.