Borriana tanca el cicle de conferències dedicades al Cardenal Tarancón en el 110 aniversari del seu naixement

 

El filòsof i teòleg Juan María Laboa centra la seua conferència en la labor de creació d’una església molt semblant a la qual actualment professa el Papa Francisco i que es preocupa pels problemes socials

Per segon dijous consecutiu, el Saló de Plens de l’Ajuntament de Borriana ha tornat a quedar-se pràcticament xicotet a l’hora d’acollir la conferència “Pablo VI, Tarancón i els Bisbes Espanyols”, emmarcada dins dels actes de commemoració del 110 aniversari del naixement del Cardenal Tarancón. En aquest cas ha sigut el llicenciat en Filosofia i Teologíra i Doctor en Història de l’Església per la Universitat Gregoriana de Roma, Juan María Laboa, qui s’ha encarregat mostrar el tipus d’església que va representar Tarancón, juntament amb el treball que va realitzar al costat dels bisbes Pont i Gol, Jubany, Setién, Cases Deordal, Echarren o Iniesta. Tarancón, recolzat pel Papa Pablo VI crea una església propera, vinculada amb els pobres, interessada per la societat i la política del moment, una església no gaire diferent de la qual tenim actualment amb el Papa Francisco.

Prèviament a la conferència oferida per Laboa, tant l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, com el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Vicent Granel, no han volgut perdre’s, tal com ja feren la setmana passada, la conferència que “ens recorda i fa estar present la labor d’un dels personatges claus tant en la història de la nostra ciutat com del conjunt de l’església i la societat durant la segona meitat del segle XX, per açò entenem que no havíem de deixar passar l’ocasió de commemorar el 110 aniversari del seu naixement, tornant a acostar la seua obra al conjunt de la ciutadania”. Ha sigut el periodista Vicent Ríos qui ha presentat a J. M. Laboa recordant les paraules que va usar en el seu moment per a definir al Cardenal Tarancón, considerant-ho com “el que va ser capaç de portar a l’església espanyola des d’una riba a una altra”

Una vegada finalitzada la ponència, el conferenciant Juan M. Laboa rebia de mans de l’alcaldessa Maria Josep Safont, la litografia amb la silueta de la ciutat de Borriana realitzada pel borrianenc Vicent Guerola, entre els aplaudiments del nombrós públic que ha demostrat que Borriana segueix tenint molt present i en consideració tant la figura com el llegat del Cardenal Tarancón.