Borriana presenta una innovadora i reivindicativa programació per a la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI

Les regidories d’Igualtat i Cultura coordinen una setmana de presentacions i exposicions sota el títol “Celebrant la Diversitat” que es tancaran el dia 28 amb la lectura de la Declaració Institucional

Un cridaner cartell de grans dimensions i amb una fotografia, de no menys de 60 anys d’antiguitat, recuperada per David Trullo, i en la qual es pot veure a dues dones posant davant la càmera de fotos, ha sigut la imatge triada per a donar a conèixer i promocionar la programació especial que amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI han triat les regidories d’Igualtat i Cultura. I avui s’ha presentat de forma pública en un acte en el qual han estat presents tant la regidora de l’àrea d’Igualtat, Maria Romero, com el de Cultura Vicent Granel, al costat dels i les respectives tècnics dels departaments, Lourdes Burdeus i Rafa Marañón. Romero ha explicat perquè “per nosaltres és important dotar d’una programació global i nombrosa la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, ja que ve a reafirmar el camí que des de fa dos anys portem en l’Ajuntament de Borriana en el nostre compromís amb la lluita pels drets del col·lectiu”.
A continuació ha sigut el tècnic de Cultura, Rafa Marañón, i l’Agent d’Igualtat, Lourdes Burdeus qui han detallat les exposicions, projeccions, documentals o presentacions de llibres que componen la programació especial que es desenvoluparà entre els pròxims 21 i 30 de juny. Marañón ha parlat sobre “el documental “Sentenciats sense judici” i la posterior conferència d’Antoni Ruiz que tindrà lloc el dimecres dia 21 a les 19:00 hores a l’Auditori Juan Varea, a la qual seguirà l’endemà la presentació del llibre “*Jo sóc així, i això no és un problema”, de l’escriptora Fani Grande, que tindrà lloc també a les set de la vesprada en el Jardí arqueològic del CMC La Mercè. Una hora més tard, a les vuit, s’inaugurarà en la mateixa Mercè l’exposició “Una història vertadera”, en la qual David Trullo mostra desenes de fotografies que faran pensar a tota persona que decidisca visitar-la”. A continuació, Lourdes Burdeus ha volgut explicar que “els actes que se celebraran a Borriana van més enllà de la simple programació, ja que el fil conductor i objectiu és la visibilització de la situació de desigualtat del col·lectiu LGTBI pateix avui dia, com és el cas d’Antoni Ruiz, empresonat als 17 anys per la seua condició sexual i que estarà amb nosaltres en la projecció del documental “Sentenciats sense judici” i la posterior conferència en la qual participarà ell mateix”. Finalment, el regidor de Cultura Vicent Granel ha volgut destacar que “estem contents de vore com Borriana va aprovar en el passat ple la Declaració Institucional en suport al col·lectiu LGTBI per la qual, a més de visibilitzar la problemàtica en la qual es veuen inmerses a nivell social, ens comprometem a denunciar qualsevol tipus d’agressió o crítica pública per la seua condició. Per això, aquesta programació especial del Dia de l’Orgull LGTBI es tancarà a Borriana el 28 de juny amb la lectura del Manifest i la penjada de la Bandera de l’Arc de Sant Martí en l’Ajuntament amb la presència de tots els representants municipals”.